Drömmer om att designa ett hemmabibliotek

Drömmer om att designa ett hemmabibliotek

Drömmen om att ha ett hembibliotek är en som många av oss har. Att ha en helt personlig plats att läsa och koppla av med våra böcker kan vara något som vi har tänkt på i flera år. Naturligtvis kan det vara mycket att fråga om du har ett rum som du kan ägna åt ett bibliotek. Det är därför denna idé är så spännande.

Att be en make att tillåta oss att ha ett helt rum som ägnas åt vår kärlek till litteratur kanske inte finns i korten, men relationer och hemrenovering handlar om kompromisser. Vi kan till och med upptäcka att vi kanske inte har tillräckligt med böcker för att fylla ett helt bibliotek ändå. Så, hur är det med en biblioteks krok till att börja med? Finns det ett hörn eller en vägg med ett fönster där vår biblioteks krok eller kubb kan startas?

Ett trevligt dubbelfönster där vi kunde skapa ett fönster sittbräda eller ett hörn som är underutnyttjat kan vara den perfekta platsen för vårt hembibliotek. Titta runt i huset och gör en lista över olika platser som vi vill göra anspråk på som vårt bibliotek. Skissera planer för var och en av dessa platser innan du fattar ett beslut.

När du väl har bestämt dig för en plats för ett nytt hembibliotek, mät utrymmet och börja planera för ditt ombyggnadsprojekt. Vanligtvis krävs ett grovt utkast först och sedan bestäms höjden på hyllorna. Tänk på att det kan sluta med vissa böcker som är högre än andra.

Det fantastiska med detta ombyggnadsprojekt är att de flesta material inte behöver vara av högsta kvalitet. Vi kan spendera den större delen av vår ombyggnad budget på klipparbetet och gjutning. Vi kanske vill använda premium trä som körsbär eller mahogny inför våra bokhyllor och utsmyckning.

Vi kanske vill hitta en bekväm stol som passar oss samt en fin lampa som lyser upp ditt läsområde. Vi kanske också vill spendera lite tid på att leta efter nya böcker på en loppmarknad. Att vara färdig med hembibliotek med ett litet bord för vårt te och en varm filt så har vi himlen på jorden.

Exakt, vårt drömbibliotek behöver inte vara en dröm. Med lite planering, lite förståelse från vår partner och lite arbete kan vi ha biblioteket med våra drömmar. Det behöver inte omfatta ett helt rum till att börja med. Vi kan börja smått och gradvis ta över rummet.

Leave a Reply